IASD PsiberDreaming conference 2011

Drs Susanne van Doorn, Therapeut van Binnenuit had via het VSD droomjournaal de kans om aanwezig te zijn op de psi droomconferentie 2011 van 25 september tot 9 oktober 2011. Deze conferentie wordt ieder jaar georganiseerd door de IASD en gaat zijn tiende jaargang in. Psi is de 23e letter uit het Griekse alfabet en staat voor het Griekse woord psyche of ziel. Onderwerp van de conferentie zijn onder andere lucide dromen en vormen van buitenzintuigelijke waarneming. De conferentie vindt plaats via een internetforum waar je met een code inlogt. Er zijn presentaties te vinden in de vorm van papers, die je kunt downloaden. Na het lezen ervan kun je met de schrijver en andere forumleden discussiëren en uitleg vragen over bepaalde principes.

Er is een gevarieerd aanbod van presentaties om uit te kiezen. Er zijn workshops en presentaties. Ook zijn er op spiritueel niveau bepaalde connecties gelegd op de jaarlijkse IASD conferentie in Rolduc die ik hier met jullie wil delen omdat het laat zien wat een verbindende werking droomwerk heeft.Een presentatie van Robert Bosnak wil ik als eerste noemen omdat hij een bekende Nederlandse dromer is die een visie heeft. Hij heeft een droom incubatie tempel nieuwe stijl gecreëerd: Santa Barbara Healing Sanctuary, dat in september de deuren opende. Hij gaat hiermee terug op een eeuwenoude traditie van droomincubatie met als doelstelling de gezondheid te bevorderen net zoals dat bij de oude Grieken gebeurde. Als laatste daag ik u lezer uit om zelf aan de slag te gaan en aan ons de resultaten te laten weten. Wij gaan hier bij voldoende respons, zeker nog een artikel aan wijden.

Een andere interessante presentatie gaat over de spirit of the abbey. Tijdens de IASD conferentie in Rolduc zijn er opmerkelijke dingen gebeurt. Laura Atkinson heeft een foto gemaakt waarop een verschijning te zien is die in het panel werd geindentificeerd als de stichter van het klooster: Ailbertus van Antoing. Deze man heeft van het klooster gedroomd voordat hij het stichtte.
Een uur later kwamen twee andere droomwerkers: Sherry Puricelli en Brenda Ferrimani de kerk binnen en voelden een sterke aanwezigheid. Voor hun geestesoog zagen ze 2 open armen die van bovenaf naar beneden reikten. Een sacrofaag in de kerk had een grote aantrekkingskracht op ze en ze liepen daar naar binnen, terwijl de toegang door een rood koord was afgesloten. Hier hadden ze de ervaring dat een persoon in een cirkel van mensen stond en daar werd verwelkomd.
Een vriend van een van de droomwerkers was Gabby. Gabby is overleden. De droomgroep waar Gabby deel van uit maakte zit altijd in een cirkel. Ze hadden het idee dat ze getuigen zijn geweest van het overgaan van hun vriendin.
Ook droomwerker Rita Dwyer had een ervaring in de kerk. Toen ze mediteerde werd ze aangetrokken door het beeld van Ailbertus van Antoing. Ze steekt een kaars aan voor de man die haar ooit het leven heeft gered: Ed Butler (Ed Butler redde haar het leven omdat hij dit in zijn droom al heeft voorzien). Ed was op dat moment zeven maanden geleden overleden. Ook Rita heeft de gewaarwording van een aanwezigheid in de kerk en maakt een foto van het beeld van Ailbertus. Bij het ontwikkelen blijken we witte vlekken op de muur te zitten die in de kerk niet aanwezig waren…
Een andere droomwerker die een aanwezigheid voelde op Rolduc was Deborah Coupey.
Ze geeft een presentatie over het heiligdom Eleusis, ooit een van de belangrijkste culturele centra van de wereld. Demeter, moeder aarde zwierf over de aarde op zoek naar haar door Hades ontvoerde dochter. Ze stopt in Euleusis en krijgt daar onderdak ven een herder. Ze vraagt volgens de overlevering aan de herder om voor haar een heiligdom te stichten. Deborah doet dit in het kader van de theorie van Rupert Sheldrake die stelt dat alles ook landschap en steen een energie heeft waarop men zich kan instellen. Deze energie spreekt met ons door middel van transformaties waardoor mystieke ervaringen mogelijk worden. Terwijl ze dit verhaal vertelt sprak de Abdij van Rolduc nogmaals. Opeens valt er, onder luid gekraak een schilderij van de abdij naar beneden. Ze voelt een aanwezigheid en tranen lopen haar over de wangen terwijl ze naar eigen zeggen geen emotioneel type is. Haar verklaring voor het gebeuren is dat de energie van de abdij zich wilde manifesteren bij de mensen die zo met dromen bezig zijn.
Brenda Ferrimani heeft naar aanleiding van de conferentie deze droom: Ik ben in de tuin van de abdij, alleen. Dan zie ik Ralf en een onbekende kunstenares. Ze is klein, van Aziatische afkomst en heeft stijl maar erg kort haar. Haar gezich is erg ovaal: zoals dat van een ie. Ze hebben alle twee een aura om zich heen, alsof hun lichamen ook in andere dimensies leven, Hun aura’s laten die bewegingen in een andere dimensie zien. De kunstenares gaat naar de andere dimensie, Ralf mag blijven. De aankomst hal van Rolduc is een overgang van de ene dimensie in een andere, een soort ambassade.
Na de droom herkent Brenda de kunstenares als Gaby de droomvriend die tijdens de conferentie aan kanker overleed. In haar eigen droomgroep had ze de titel “De droom ambassadeur”. Het is prachtig dat ze in de droom te zien is bij de ambassade van Rolduc.

Een presentatie die aansluit bij dit onderwerp is die van Jacqui Lewis: There’s something happening here: dreaming a presence. Ze bespreekt enkele dromen die een indicatie geven dat er een contact is tussen dromers. In de eerste droom die ze bespreekt komt er uit de golven van de zee een vriendin uit haar droomgroep naar haar toe en roept haar. Als ze wakker wordt voelt ze de urgentie in de roep van haar vriendin. Ze besluit aan haar een email te sturen en de vriendin heeft in dezelfde nacht de volgende droom gehad: Ik ben op de universiteit en ik kom Jacqui Lewis tegen. De volgende dag zie ik haar weer: ze is gekleed in een roze jurk en laarzen. Ik roep haar, ze draait zich om.
Een andere ervaring heeft ze met een straatkat. Jacqui werkt met straatkatten in een project om overpopulatie van straatkatten tegen te gaan. Een van de katten heet Papillion omdat het motief van een vlinder op zijn hoofd staat. In haar droom ziet ze niet het lichaam van Papillion maar heeft ze een gevoel van zijn aanwezigheid. Ze praat met hem en er is een gevoel van verbondenheid en liefde tussen de twee. De volgende dag gebeurt er iets wat Jaqui nog nooit heeft meegemaakt met een straatkat. Ze komt thuis en begroet Papillion en gaat naar binnen. Tot haar grote verbazing loopt de kat achter haar aan. Ze laat hem niet binnen want ze deelt haar huis met vogels en honden. Papillion begint te huilen en te blazen en om geen ruzie te krijgen met de buren laat Jacqui hem binnen. Straatkatten binden zich niet aan mensen maar blijven op hun hoede. Het lijkt een aanwijzing te zijn dat er daadwerkelijk contact is geweest tussen beiden.

Een interessante presentatie over droomincubatie wil ik hier bespreken: dit is een droom een inzicht vragen over een thema dat in je leven speelt. Met deze methode kan de lezer meteen aan de slag. Dit is een presentatie van Laurel Clark The law of attraction and other secrets to incubating dreams. Laat ons weten via redactie@droomvereniging.nl wat de resultaten zijn. Dit zijn de stappen:

Neem jezelf op een bewuste manier voor om een droom te onthouden. Zorg ervoor dat je slaapkamer op orde is en dat je op tijd hebt gegeten en geen alcohol of andere geestverruimende stoffen gebruikt.
Je kunt slapen in een speciale pyjama of dingen bij je bed zetten die een speciale betekenis hebben. Er zijn zelfs dromers die een droom-steen vasthouden terwijl ze in slaap vallen en zich concentreren op de droom die ze willen hebben.
Maak je hoofd leeg. Dit kun je doen door te mediteren op een kaarsenvlam, zorgen die in je hoofd zitten op te schrijven of de dag van achter naar voren in je hoofd terug te spelen.
Formuleer een vraag met een open einde. Maak een helder plaatje in je hoofd van de gewenste droom uitkomst. Het is beter om te vragen: “welke mogelijkheden zijn er voor mij in Amsterdam?” dan “Zal ik verhuizen naar Amsterdam?”
Schrijf 10-20 minuten zonder te stoppen over het onderwerp van je droomincubatie. Op deze manier krijg je nog meer informatie over het onderwerp boven water.
Maak een tekening over het onderwerp.
Ontspan je lichaam. Door het luisteren naar rustgevende muziek in combinatie met ontspanningsoefeningen krijg je een aangename ontspanning.
Schrijf je vraag op in je droomboek. Noteer de datum van de volgende dag alvast in je droomjournaal.
Herhaal zwijgend of hardop de droomvraag alsof het een mantra is.
Verwacht om een droom te krijgen.

De jaarlijkse conferentie is zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dromen. De lage reiskosten en de kans om met dromers over de hele wereld van gedachten te wisselen over de verschillende werkelijkheden die er bestaan in de wereld van de dromers biedt een diversiteit aan nieuwe inzichten en contacten op droomgebied.

Interessante links:

http://www.asdreams.org/ link naar de Amerikaanse moederorganisatie van de VSD
http://brendaferrimanidreamart.com/ Prachtig creatief werk geïnspireerd door dromen
http://www.youtube.com/watch?v=4s7IOZHcUoM de presentatie van Deborah Coupey
http://www.therapeutvanbinnenuit.nl/ de site voor al uw vragen over dromen en gezondheid

Advertenties

Over Mindfunda

My name is Susanne van Doorn, I am a Dutch psychologist. I have been working with psychology, dreams and mythology ever since I finished my study of psychology at Tilburg University. I made this site to share insights, and recent scientific articles about the brain, dreams, and mythology for use in your personal life. A Mindfunda a day keeps the doctor away: a healthy mind in a healthy body. If you are a blogger yourself, you’re invited to submit a blog (if you use the contact form I will get back to you asap) on the subjects of science, mythology or psychology.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s